Test alert message!

ReNu MultiPlus Fresh Lens Comfort™ multipurpose solution

Toepassing
ReNu MultiPlus Fresh lens Comfort multi-purpose solution is geïndiceerd voor dagelijkse reiniging, het verwijderen van proteïne aanslag, afspoelen, chemische (niet thermische) desinfectie en het bewaren van zachte (hydrofiele) contactlenzen, zoals aanbevolen door uw contactlensspecialist

Samenstelling
Een steriele, isotone vloeistof die HYDRANATE® (hydroxyalkylfosfonaat) 0.03%, 
boorzuur, edetate disodium, poloxamine 1%, natriumboraat, natriumchloride bevat; geconserveerd met DYMED™ (polyaminopropyl biguanide) 0,0001%.

Gebruik
Volg deze eenvoudige stappen om uw lenzen dagelijks te reinigen, desinfecteren en proteïne te verwijderen.
STAP 1:
Breng 3 druppels ReNu MultiPlus Fresh Lens Comfort multi-purpose solution aan op elke kant van de lens en wrijf de lens gedurende 20 seconden voorzichtig schoon.
STAP 2:
Spoel elke kant van de lens grondig gedurende 5 seconden af met ReNu MultiPlus Fresh Lens Comfort multi-purpose solution.
STAP 3:
Plaats de gereinigde contactlens in de lenshouder en vul deze met verse ReNu MultiPlus Fresh Lens Comfort multi-purpose solution. Laat de lenzen tenminste 4 uur in de vloeistof staan. Zorg dat u altijd verse lensvloeistof gebruikt. 

Uw contactlenzen zijn nu klaar voor gebruik. 
Afspoelen met een zoutoplossing is niet nodig. 
Als er nog vuil op de contactlenzen zit, spoel deze dan af met ReNu MultiPlus Fresh Lens Comfort multi-purpose solution voordat u de contactlenzen inzet.
Volg altijd het advies van uw contactlensspecialist. 
Op basis van de samenstelling van uw traanvocht en draagschema, kan uw contactlensspecialist aanvullende producten of procedures aanbevelen.

Waarschuwing
Het is essentieel dat u de instructies over de verzorging van uw contactlenzen en contactlensverzorgingsproducten (inclusief lenshouder) op de bijsluiters en verpakkingen van de producten nauwkeurig opvolgt.
Oogproblemen, waaronder ontsteking van het hoornvlies, kunnen zich snel ontwikkelen en kunnen tot verlies van het gezichtsvermogen leiden. 
Lenzen die zijn ontwikkeld om overdag te dragen, mogen niet worden ingehouden tijdens het slapen. 
Klinisch onderzoek heeft aangetoond dat de kans op negatieve bijwerkingen toeneemt wanneer deze lenzen ’s nachts worden ingehouden.
Lenzen die geschikt zijn om dag en nacht te dragen, moeten regelmatig worden uitgenomen of om te reinigen en te desinfecteren, of om te worden vervangen volgens het vervangingsschema zoals voorgeschreven door uw contactlensspecialist. 
Klinisch onderzoek heeft aangetoond dat negatieve bijwerkingen vaker voorkomen bij dragers van lenzen die dag en nacht (tijdens
het slapen) worden ingehouden ten opzichte van dragers van lenzen die alleen overdag worden gedragen. Onderzoek heeft tevens aangetoond dat de kans op negatieve bijwerkingen toeneemt naarmate lenzen, geschikt om dag en nacht te dragen, langer worden doorgedragen en dus minder vaak worden gereinigd en gedesinfecteerd dan wel vervangen. 
Bovendien blijkt uit onderzoek dat rokers vaker last hebben van negatieve bijwerkingen. 
Indien irritatie of overmatig tranen optreedt, aanhoudt of toeneemt of indien uw gezichtsvermogen verslechtert, staak het gebruik en neem onmiddellijk contact op met uw contactlensspecialist.
Dragers van contactlenzen wordt aangeraden om minimaal twee keer per jaar hun contactlensspecialist te bezoeken. 
Iedere keer dat u uw contactlenzen in de lenshouder bewaart, moet u deze vullen met verse contactlensvloeistof.
Hergebruik nooit de oude vloeistof. 
Gooi de contactlensvloeistof direct weg nadat u uw lenzen uit de lenshouder heeft gehaald.
U mag uw lenzen nooit behandelen met water of bewaren in een lenshouder die is omgespoeld met water, zij het kraanwater, flessenwater of gedistilleerd water of een andere niet-steriele vloeistof.
Gooi eerst uw lenshouder leeg, reinig en spoel deze vervolgens om met ReNu MultiPlus Fresh lens Comfort multi-purpose solution. 
Laat uw lenshouder na ieder gebruik aan de lucht drogen. 
Vervang iedere maand uw lenshouder. 

Indien u nalaat de vloeistof na ieder gebruik uit de lenshouder weg te gooien of water gebruikt bij de verzorging van uw lenzen, kan dit leiden tot ooginfecties en mogelijk verlies van het gezichtsvermogen. 
Zie de meegeleverde bijsluiter voor belangrijke aanvullende veiligheidsvoorschriften.

Sluit de fles na gebruik goed af.
Houd u aan de houdbaarheidsdatum zoals vermeld op de verpakking en de fles.
Gooi 90 dagen na opening de resterende contactlensvloeistof in de fles weg.
Buiten bereik van kinderen houden.
Bewaren op kamertemperatuur.

Fabrikant
Bausch & Lomb OPS BV
Kantoor Benelux
Koolhovenlaan 110
1119 NH Schiphol-Rijk


Dit product bevat een stof die (ook) gebruikt wordt als biocide.
Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Op de volgende pagina staan afbeeldingen van erotische producten.

Deze afbeeldingen zijn niet geschikt voor bezoekers onder de 18 jaar. U zult hier geconfronteerd kunnen worden met erotisch getinte beelden en omschrijvingen.

Om te voorkomen dat u ongewild met dit materiaal wordt geconfronteerd verzoeken wij u hieronder aan te klikken dat u akkoord gaat.

Ik heb de bovenstaande teksten gelezen en ik ga akkoord met de voorwaarden, daarbij ben ik 18 jaar of ouder